2010. október 5., kedd

Mexikói gombaleves olivával

A minap főzhetnékem volt. Lássuk, mi van a hűtőben? Találtam egy doboz gombát, amit az asszonykám nem tudott kirántani, mert nem érezte jól magát. Aztán volt egy üveg olajbogyó, ami elég régóta hűsölt a fricskóban, ezért mindkettőt kivettem. Az alap megvan, már csak kevéske ez.-az kellene és lesz leves. A mélyhűtőben találtam mexikói zöldségkeveréket.
- Olé! Mexikói gombaleves lesz! - mondom magamnak, és úgy is lőn!
Hagymát dinszteltem, majd a felszeletelt gombát rádobtam, sóztam, borsoztam. Megpároltam, majd hozzáadtam az olajbogyókat, és végül a zöldségkeveréket. Felöntöttem másfél liter vízzel, és felforraltam. A végén megspricceltem négyszer balzsamecettel, meghintettem apróra vágott petrezselyemzöldjével.
Mi sosem főzzük a tésztát a levesbe, most is külön főztem meg a keréktésztát, és tálaláskor tettem csak bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése