2009. november 8., vasárnap

Brinzoli

Amióta hazajöttem a Johannéról, állandóan keresem az alkalmat, hogy elkészítsem a brinzolit. A neten rákerestem, de nincs találat, csak a saját naplóm, így aztán kétkedve fogadom Valentin, az ukrán szakács kijelentését, hogy ez francia kaja lenne. (Illetve lehet, de én a kiejtés szerint írtam le az étel nevét, és az én francia tudásom... de hallás után szerintem a név olasz, de ez mit se számít valójában!)

Nos, így kell elkészíteni, ahogyan alább következik:

Hozzávalók:

8 tekercshez:
60 dkg. darált hús
9 db. tojás
10 dkg. reszelhető sajt ízlésed szerint 1 kis fej hagyma
majoranna, só, bors.

Elkészítése:

A darált húshoz hozzáadod az apróra kockázott vöröshagymát, sózod, borsozod, megszórod majorannával és beleütsz egy tojást. Ezt jól összegyúrod, majd hűtőben pihentesd 1-2 órát.
Ebből a masszából formálj nyolc gombócot. Lisztezett deszkán lapogasd el. Egy lapostányérba tegyél egy felvert tojást. Erre óvatosan csúsztasd rá a húslepényt.
Forrósíts olajat serpenyőben, és csúsztasd bele a tojást a húslepénnyel. Ha csúsztatáskor a lepényt egy ujjal tartsd meg, és úgy engeded bele az olajba, hogy ne engedd rácsúszni a tojásra. Az a lényeg, hogy a tojás kilátszon köröskörül. süsd meg a tojásos oldalát, majd csúsztasd egy tányérra.
Ha mindet kisütötted, akkor tekerd fel, akár a palacsintát, és helyezd egy tepsibe. Szórd meg reszelt sajttal, és tedd forró sütőbe mintegy 20-25 percre, hogy a hús teljesen átsüljön.
A legváltozatosabb körettel adhatod, mi kukoricás rizzsel és sokféle zöldségből készült salátát adtunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése