2007. október 18., csütörtök

Tonhalas tésztasaláta


Könnyű ételre vágyom, mivel a múlt héten eléggé adtam egy kezet a fogyókúrának - nyaralni voltunk...
Hozzávalók:
25 deka farfalla tészta

A zöldségek: egy darab piros, húsos paprika, két fehér, egy kisebb fürtös uborka, egy nagy fej paradicsom és egy fej saláta. Ehhez nyilván mindenki hozzátehet ízlése szerint mást is.

1 doboz tonhal konzerv, egy kiskanál mustár, olivaolaj, só, bors, egy csepp citromlé.

Amíg a víz felforr, és megfő a tészta, a megmosott zölédségeket feldaraboltam, a mustárt az olivaolajjal habosra kevertem, borsoztam, sóztam, belecseppentettem egy kevés citromot, hozzákevertem a tonhalat, de az olaját is. Amikor a tészta megfőtt, olvasztott vajra szedtem öblítés után. A halmártást hozzáöntöttem, és alaposan elkevertem, csak ezután jöttek a zöldségek. Utánsóztam.
Azonnal, de behűtve is fogyasztható.
Jó étvágyat kíván.

2 megjegyzés:

  1. Hm! Nyam nyam ! Irány a konyha,hol az a .... tonhalkonzervnyitó!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, a mustárra nem is gondoltam volna... :)

    VálaszTörlés