2011. december 12., hétfő

Csirkemell curry wokzöldségekkel

Fehérjenapra készítettem ezt a kaját.
A csirkemellet csíkokra vágtam, és készítettem neki egy kis pácot. Ehhez házi tejszínt használtam, de most nem mutatom meg a szénakaszálógépet, ami a tehénkének vágta a szénát, ami megette, att sok tejet, és én tejszínt szedtem le róla.
A páchoz mustárt, kevés olíva olajat, sót borsot, friss kakukkfüvet és petrezselyemzöldet használtam. Ment a hűtőbe, majd három óra múlva elkészítettem:
Olajat hevítettem a wokban, beleöntöttem a csirkemellet, megszórtam alaposan curryvel és kevés csilivel, és pár perc alatt megsütöttem.
Tálra vele...



A wokban igen kevés olajon megpirítottam külön-külön a csíkokra vágott sárgarépát, a káposztát, és a kelkáposztaleveleket. A cékla maradt nyersen és a csípős paprikát se sütöttem.
Össze kellett kevernem, és kész is volt az ebédem...

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom ebédet rittyentettél össze, a fóliás mérgelődésed után!

    VálaszTörlés
  2. Éva, előtte!

    marisz57, örülök neki.

    VálaszTörlés
  3. Szuper finomságot dobtál össze!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem a curryket, főleg a thai jellegűeket - kókusztejjel.
    Aztán hozzá akár csirke, akár garnéla, bármi passzol.

    VálaszTörlés
  5. wanna, Hónapok óta, ha bemegyek egy üzletbe mindig kókusztejet keresek, de sehol nem kapok... még a Nagycsarnok melletti Ázsia boltban sem volt éppen... :(((

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehetett ez az étel :)

    VálaszTörlés
  7. Panna, valóban az, én nagyon szeretem az indiai és a kínai stílusban készült kajákat.

    VálaszTörlés