2009. október 31., szombat

Karácsonyi előzetes

Reggel cseteltem a nagyfiammal. A karácsonyt beszéltük meg.

Mi fogunk főzni.

Én vállaltam 24-ét, és a tradicionális gombalevest, halat (rántottnak 30% az esélye), és bobajkát.

Nimród 25-én főz. Szerintem valami finom hal lesz akkor is, és a hozzá legeslegillőbb bort választja.

Szabolcs 26-án alkot valami váratlant...

Encsi meg nem fogja halálra dolgozni magát. Megengedjük neki, hoyg karácsony előtt bájglit főzzön, meg efféléket, de ünnepkor pihenni fog, ha belegebed, akkor is!

2009. október 22., csütörtök

Ukrán halleves

Hozzávalók:

1/2 kg. tengeri hal, filézett vagy haltörzs darabok, 1 sárgarépa lereszelve, 2-3 szem burgonya, apró kockákra vágva, 1 kis fej hagyma nagyon finom kockákra aprítva, kapor, só, bors


Elkészítése:

A sárgarépát lereszelem, a hagymát apró kockára vágom, a burgonyát is. Nagyon kevés olajon megdinsztelem a zöldségeket, felengedem másfél liter vízzel. Sózom, borsozom. Amikor már majdnem megfőtt minden, akkor adom hozzá a halat. Egyet rottyan és lezárom, és ekkor adom hozzá a kaprot. Mire tálalható, a hal is puha. Én a halat, mivel filézett szeletek voltak, csíkokra vágtam.
Ha megtejfelezed, akkor nem csinálsz rosszat, én a maradékot ettem így másnap.

Ezt több szakács repertoárjában is szerepel, nekem Szergej Kovtun, a Johanne szakácsa mondta el, hogyan készíti.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!