2007. november 17., szombat

Az asszonyban mindig lehet bízni...

Az a helyzet, hogy el akartam készíteni Zsuzsi Tejszínes narancskelyhét, de valamit elbaltáztam, mert a mascarpone összeugrott. Ízre persze nem volt rossz, de nem lehet így fotózni, meg minden...
Na, ekkor jött az asszony, és készített belőle rakott tésztát, úgy, hogy a krémet felmelegítette, jól elkeverte, megszórta még mazsolával, és az eredmény:

2007. november 3., szombat

Érdekesség

Kéretik minden kedves látogató, hogy a szavazásban adja le a voksát!
Köszönöm!


A térképen megnézhető, merre jártam a Johanna-C hajóval...

View Larger Map

Sajnos már tudom...


Azt, hogy hamarosan be kell hajóznom. Ami nagyon sajnos, hogy vissza a Johanna-C-re, de a legsajnosabb, hogy már tudom: 5-én kiraknak Thisviben (térképen), átmennek Voloszba (térkép) és 14-16 között lesznek Fos sur Merben (térkép), és én a következő kikötőbe megyek. Ez közel van.
Érdekes: addig, amíg nem tudk egy dátumot, vagy kikötőt, minden távoli, majd... majd... majd... de amint megjön az első konkrétum, egyszerre minden természetes lesz, és elkezd az a hülye tengerészvérem bizseregni. Ez egy skizofrén állapot, mert bárki kérdezhetné: szívesen itt hagyod a családod?
Persze, hogy nem.
Nem fárasztó ebben a korban ezt csinálni?
Persze, hogy az.
Én nagyon szívesen maradnék itthon. Csak az a hülye tengerész az, aki szívesen megy...

2007. november 2., péntek

Póréleves krutonnal

Ha finomat akarunk enni (és itt most csak a levesekről beszélünk) akkor a különféle hagymalevesek (ezt olvasná az apám, aki meg nem enné a hagymát az ételekben!) vagy sajtlevesek közül válogatunk.
Nos, tegnap az asszonykám alkotott egy igen finom pórélevest:

Hozzávalók:

leveshez:
2 szál póré
vaj
1 ek. liszt
2 dl. tejfel (vagy tejszín)
só, bors, szerecsendió

krutonhoz:
ahány személy annyi szelet kenyér, ezt lehet csicsázni, valamilyen alakzatra vágni
vaj a sütéshez
reszelt sajt


A pórét vágd karikára, vajon dinszteld meg, szórj rá egy evőkanál lisztet, és engedd fel 1,5 liter vízzel. Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót. ha a hagyma megfőtt elturmixolod, hozzáadod a tejfelt (vagy tejszínt) ha felforrt kész.
A szelet kenyerek egyik felét vajban megpirítod, majd fordítás után megszórod sajttal. Mire a másik fele megpirul, a sajt ráolvad.
A tányérba levest szedtünk, és rácsúsztattuk a piritóst.

Jó étvágyat hozzá.